Német tábor Mecseknádasdon

2016.07.15 13:08

Június utolsó hetében iskolánk, a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanulói német nemzetiségi táborban töltöttek el egy hetet Mecseknádasdon.
Mindenki nagy izgalommal készült a közös táborozásra. Közel 3 órás út után megérkeztünk a Mecsek festői dombjai között fekvő kis faluba, Mecseknádasdra. Nagy örömmel vettük birtokba táborhelyünket, a Bakancsos turistaházat. A délután folyamán előkerültek a kinti játékok, majd gyalogosan felfedeztük a környéket. A hét folyamán sok érdekes programon vettünk részt a tábor területén belül és kívül is. A mindennapos német foglalkozások mellett, ügyességi- és sportversenyek, vetélkedők, kézműves foglalkozások tarkították napirendünket. Ezen kívül kirándulásaink során betekintést nyertünk a környéken élő magyarországi németek életébe és kultúrájába. Ellátogattunk a mecseknádasdi Német Nemzetiségi Tájházba és megtekintettük a szomszédban fekvő zsáktelepülés, Óbánya csodás régi tornácos házait. Egy másik alkalommal a Szent István kápolna történetével ismerkedtünk meg. Erdei túránk során az új kilátóból, a magasból is megcsodálhattuk a környék szépségeit. Táborozásunk utolsó napján Siklósra utaztunk, ahol a törökök után mi is bevettük a várat.
Gyorsan eltelt az egy hét, mindenki felejthetetlen emlékekkel tért haza. Ezúton szeretnénk megköszönni Kovács Gáborné igazgatónőnknek, illetve dr. Mervald Annának, a Dunakeszi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökének, a táborozáshoz nyújtott segítséget.