Miniszteri kitüntetés

2015.03.30 09:02

Lőrincz Gáborné 1973. 08.25-én kezdte pedagógus pályáját Budapesten a Lenhossék utcai általános iskolában, 1983 óta dolgozik Dunakeszin. Először az 1. Sz. Általános Iskolában (1983.18.16-1989.07.31.), majd megalakulásától, 1989. 08.01-től az 5. sz., ma már Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában. Vérbeli pedagógus, neve van a városban. Munkáját legjobban a magas szintű szakmaiság, tervszerűség, előrelátás, kitartás, gondosság, empátia szavakkal lehet jellemezni.

Mindig tanítványai érdekeit helyezte előtérbe. Ez volt a vezérelve osztályfőnöki munkájának, ez határozta meg tanítói tevékenységét, és az utolsó években, igazgató-helyettesként is ez jellemzi gondolkodását.

Embersége, türelme, gyermekszeretete megmutatkozott a nehezen nevelhető kamaszokkal való mindennapos törődésében, akiket jó humorérzékkel tudott kezelni. Nehéz sorsú tanítványaira különös gonddal figyelt, életútjukat az általános iskola befejezése után is nyomon követi. Segít, tanácsot ad vagy csak meghallgatja őket, ha erre van szükségük.

Mindig megtalálta a gyerekek „jó” oldalát, erre építve terelgette őket eredményesen a kamaszkor buktatóin át. Ma már, igazgató-helyettesként kollégáit terelgeti, vezeti a pedagógia és az emberség útvesztőin. Mindenki tiszteli határozottságát, őszinteségét, emberségét. Nyílt, egyenes, jóindulatú és segítőkész. Igazi közösségépítő.

Munkája elismeréseként a tantestület a 2007/2008-as tanévben Fazekas-díjjal tüntette ki.

 A kitüntetéshez Gratulálunk!

Forrás: Dunakeszi Polgár
Fotó: Vörös István