Jelenlegi járványügyi helyzet miatti hivatalos intézkedések, kéréseink

2020.03.12 22:10

Ezúton is tájékoztatom Önöket a a jelenlegi járványügyi helyzet miatti hivatalos intézkedésekről valamint kéréseinkről.

A Dunakeszi Tankerületi Központ kérésének megfelelően minden iskolai programot, ünnepséget, április végéig, a tanulók, a pedagógusok és családjaik biztonsága érdekében.

Ugyancsak folyamatosan maradnak el a különböző versenyek megyei és országos fordulói. Ezekről a diákokat folyamatosan tájékoztatjuk.

Az intézkedési terv értelmében elmarad az iskola központi március 15-i ünnepsége: iskolarádiós műsor lesz. Kérjük, hogy ennek ellenére, az ünnepi alkalomhoz illő öltözetben (fehér blúz / ing, sötét szoknya / nadrág, kokárda) jöjjenek a gyerekek iskolába.

 

Kérjük, hogy a gyerekeket csak az iskola bejáratáig kísérjék, illetve ott várják őket.

Tanulóink egészsége érdekében, kollégáim nevében is kérem, hogy csak egészséges gyerek jöjjön iskolába! Hívják fel a gyerekek figyelmét a megfelelő szabályok (papírzsebkendő használata köhögés, tüsszentés esetén, kézmosás, illemhely rendeltetésszerű használata, stb) fontosságára, valamint mindenkinél legyen 1-2 csomag papírzsebkendő (elsősorban a felsősöknél).

 A jelenlegi állás szerint mindenki, aki a fertőzés következtében hatósági intézkedéssel érintett területről érkezik haza, maradjon otthon két hétig. Amennyiben felmerül a betegség előfordulása, a háziorvos, illetve a területileg illetékes járási/kerületi népegészségügyi osztály dönt a további teendőkről, az aktuális eljárásrend szerint.

Az az információ, hogy mely területek érintettek hatósági intézkedéssel, az alábbi honlapokon keresztül érhető el, illetve a megadott telefonszámokon is lehet felvilágosítást kérni:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

 A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján részletes tájékoztatók érhetőek el a koronavírussal kapcsolatban (itt is megtalálható az érintett területek listája):

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus

 

Köszönjük segítő együttműködésüket!

Dunakeszi, 2020. március 12.

Papné Szalai Csilla
intézményvezető