Év eleji tájékoztató

2020.08.30 08:43

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek, kicsik és nagyok!

Szeretettel köszöntök mindenkit a 2020-2021. tanév kezdetén.

Ez az év máshogy kezdődik, mint ahogy megszoktuk, új szokásokat kell kialakítanunk, új rendet kell megtanulnunk. Az elmúlt napokban nagyon sokat

dolgoztunk azon kollégáimmal, hogy a lehető legbiztonságosabb feltételeket, körülményeket teremtsük meg a tanuláshoz, az iskolában töltött órák idejére.

A legfontosabb tudnivalókat itt megtalálja mindenki.

Évnyitó: szeptember 1. kedd  8h

Érkezés az iskolába:

  • alsó tagozat: Fazekas Mihály utcai kapunál jöhet be az udvaron keresztül az aulába. A 2-4. évfolyamos tanulók szüleit kérjük, hogy csak a lépcső aljáig kísérjék a gyerekeket. Az elsősök egy szülővel jöhetnek be az aulába. Kérjük, hogy mindenki érkezzen meg 7.50-ig.
  • felsősök a főbejáraton keresztül érkezzenek meg legkésőbb 7:50-ig. Annak ellenére, hogy régen találkoztak, kerüljék a szokásos üdvözlési formákat!
  • A közlekedési változásokkal kapcsolatban külön dokumentumban olvashatnak részleteket!
  • Az évnyitó ünnepséget felvételről nézi meg mindenki az osztályteremben, ezért nem kell ünneplőben jönni, elegendő egy fehér póló.
  • Az elsősöket ünnepélyesen köszöntjük az aulában, a tanterembe már csak a tanulók mehetnek fel a tanítókkal.

Első nap menetrendje:

  • alsó tagozat: délelőtt a tanítók által jelzett program, ebéd és napközi lesz. A gyerekeket csak az üzenőbe beírt időpontban kísérjük, engedjük le a főbejárati portához, ahol szintén ellenőrizzük, hogy valóban csak az legyen ott, akit már várnak. A szülőket, kérjük, hogy a járdán várják gyerekeiket.
  • A felső tagozatnak ezen a napon az első három óra (osztályfőnöki órák) lesz megtartva. Aki nem az iskolában ebédel, 10.45-kor hazamehet. Az ebédelősöket az osztályfőnökök kísérik le az ebédlőbe 11 óra után, amint megérkezik az ebéd. Ők ezután mehetnek haza.
  • Tanulószoba: aki már az első napra kéri a tanulószobát, kérjük az üzenőfüzetben jelezze, illetve tájékoztassa az osztályfőnököt is, hogy gyereke meddig marad, mikor jönnek érte, illetve mikor mehet haza egyedül. A tanulószoba 15.30-ig tart.

A büfé kedden még ZÁRVA lesz, a gyerekek hozzanak magukkal reggelit/ tízórait, elegendő folyadékot (vizet!).

Tankönyvek:

A tankönyveket ezen a napon kapják meg, ezért megfelelő méretű táskával érkezzen minden tanuló.

Maszkviselés előírásai:

A közösségi terekben kötelező a maszk viselése, ezért értelemszerűen ebben léphetnek be az iskola területére. Az osztályteremben nem lesz kötelező a maszk, de amint szünetre mennek, fel kell venni. A gyerekek tantermek közötti mozgását, vándorlását minimalizáltuk, így a lehető legtöbb órájuk egy teremben lesz.

A testnevelés, informatika órák más termet igényelnek, ahol a többi másik osztály is megfordul. Az informatika termet minden tanóra után fertőtlenítik. Ezekben a termekben kötelező az óra alatt is a maszk viselése. Egyedi esetben a pedagógusok előírhatják a maszk viselését tanórán is.

Fertőtlenítésre kerülnek az tornaöltözők is. A testnevelés órán a szerek használatát mellőzük, vagy csak fertőtlenített szereket fognak használni a gyerekek. Lehetőleg szabadtéri testnevelésben kell gondolkodni, így a felszerelést is kérjük ehhez igazítani: szerdától kérjük, hogy legyen melegebb felszerelés is a tornazsákban.

Kérek Mindenkit, hogy az első hét folyamán legyen a gyereknél plusz 2-3 maszk a táskában, hogy „otthonfelejtés” esetén is be tudja tartani a szabályokat. Célszerű még néhány csomag papírzsebkendőt is bekészíteni. A padra kikészítve elkerülhetjük az egymás nyakába történő tüsszögést. A termekben lesz állandóan szappan és fertőtlenítő.

szülői értekezletekről az osztályfőnökök tájékoztatják a szülőket.

Kollégáim nevében is köszönöm megértésüket, együttműködésüket mindannyiunk biztonsága érdekében!

Dunakeszi, 2020. 08. 29.

Papné Szalai Csilla

intézményvezető