Átadtuk a fitneszparkot

2021.09.24 13:12

Az 5-6 éve felújított tornaterem szép és biztonságos, de nagyobb nem lett: három osztály igen szűkösen fér el benne. Márpedig ahol 34-36 osztály heti testnevelés óráit kell beosztani, ott ez is előfordult.

A járvány miatt mást kellett kitalálni: sajnos a kinti kézilabdapályán meglátszik az elmúlt negyven év, oda nem engedhetjük be önfeledt játékra, sportolásra vágyó tanítványainkat.

Maradt a séta, az elméleti „sportolás”. A pedagógusok aggodalma a gyerekek testi fejlődéséért az elmúlt két évben leírhatatlan volt: az online oktatás őket duplán megviselte, hiszen tudjuk, a tehetetlenségnél lélekölőbb dolog alig van.

Ezzel a pályával szeretnénk visszahozni a mozgás varázsát az iskolába, a testnevelésórákra. Kezdetben szigorúan tanári felügyelettel lehet használni, csak a tanórákon. Terveink szerint viszont, amint minden 140 cm-nél nagyobb tanuló megtanulta a biztonságos tornázást, megfelelő felügyelet mellett, a szünetekben is kijöhetnek ide, kinyújtózhatnak, erőt meríthetnek a következő órákhoz.

Reméljük, mindenki nagyon fog vigyázni elsősorban magára, de a pályára is, és sok éven keresztül nyújt majd kikapcsolódási lehetőséget iskolánk tanulóinak!

Ma, 2021. szeptember 24-én, a Magyar Diáksport Napján, a Zöld Iskola Alapítvány és az 5. sz. Ált. Isk. Diáksport Egyesülete által megépített kültéri tornapályát megnyitjuk, s átadjuk a diákságnak!

Köszönjük az alapítvány támogatását!

A képre kattintva további fotókat nézhetnek meg.