Környezetünk

"Az én iskolám kívülről zöld, mert ez egy környezetvédő iskola, nagy és szép. Van egy nagy udvara, ahol rengeteg játék található: mászóka, focipálya, kisház, nagyház és még sorolhatnám, de akkor nem érnénk a végére. Belül van egy nagy aula, ahol szünetekben beszélgetni szoktunk, de persze csak akkor, ha esik az eső.

Ha nagyon hideg van kint, bejövünk az udvarról és iszunk egy forró csokit az automatából. Sok terem van az iskolában, én a nyolcas teremben ülök és töröm a fejemet, hogy milyen is az én iskolám valójában.

A tanárok kedvesek, aranyosak és szakköröket meg korrepetálásokat is tartanak nekünk, ha valamit nem értünk. Az igazgató néni is nagyon kedves.

Ez az iskola egy kész csoda. Ilyet a világon nem talál senki sem. "

(Kocsis Lilla, 4. b)

Iskolánk szép, gondozott zöldövezetben található. Parkosított területei, kiépített sportpályái, szabadtéri játékai segítik elő tanulóink sportolását, pihenését, aktív kikapcsolódását.

Valamennyi évszakban szívesen tartózkodnak iskolánk diákjai az udvaron. A kisebbek tavasszal és ősszel szívesen játszanak a homokozóban, a játszótéren és a sportpályákon. A focit és a kosarazást kedvelő tanulók részére a kialakított pályák emlékezetes meccsek helyszínéül szolgálnak

Az épületbe lépve egy tágas, körfolyosós aula fogad bennünket, ahol ünnepségeinket, különböző rendezvényeket, kiállításokat szoktunk rendezni. A lépcső melletti színpad számtalan feledhetetlen előadásnak adott már otthont. Itt került elhelyezésre iskolánk névadójának, Fazekas Mihálynak, az iskola 20 éves évfordulójára készített emléktáblája is.

Iskolánk tantermei- kölönösen az alsó tagozaton- nagyon szépek, barátságosak. Rengeteg színes kép díszíti a falakat, ablakokat. A dekoráció az évszakoknak, ünnepeknek megfelelően állandóan változik. A gyerekek méretének megfelelő padok, szekrények segítik a munkájukat. A polcokon játékok és könyvek állnak rendelkezésükre. Termeink meghitt, biztonságot nyújtó otthon benyomását keltik.

 

A szemléltetőeszközök, térképek, segédanyagok egy része szintén a tantermekben nyer elhelyezést, így használatuk egyszerű és gyors. Minden tantermünk fel van szerelve írásvetítővel, televízióval, videó- illetve DVD-lejátszóval.

 

Évek óta biztosítottak iskolánkban az informatika-oktatás feltételei. Két szakteremben 15-15 számítógép áll a tanulók rendelkezésére, a termek maximálisan felszereltek a digitális oktatáshoz is. Az utóbbi években többfunkciós számítógépasztalok, állítható székek, modern táblák, korszerű szoftverek, minden tanulást kényelmessé és szerethetővé tevő eszközök beszerzése megtörtént. Alapítványi pénzből, pályázati forrásokból kaptuk a modern gépeket, laptopokat és projektorokat, melyek segítséget nyújtanak az oktatásban és színvonalasabbá, színesebbé teszik használtukkal a többi tanórát is.